کاربرد ورق فایبرگلاس در ساختمان

کاربرد فایبرگلاس در ساختمان

فایبرگلاس در صنایع مختلفی کاربرد دارد که یکی از آن ها صنعت ساختمان سازی می باشد. اما از فایبرگلاس در کدام قسمت های یک ساختمان استفاده می شود؟ استفاده از فایبرگلاس در ساختمان چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه همراه ما باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

کاربرد انواع فایبرگلاس در ساختمان

انواع کاربرد فایبرگلاس در ساختمان

همانطور که می دانید فایبرگلاس نوعی کامپوزیت از الیاف پشم شیشه با مواد پلیمری ساخته می شود. فایبرگلاس وزن سبک و مقاومت بالایی دارد. از این رو تولید ورق فایبرگلاس بسیار فراگیر است و در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی استفاده می شود. معمولا از فایبرگلاس در ساختمان برای ساخت ساندویچ پانل سقفی و دیواری استفاده می شود. در ادامه سایر کابرد ورق فایبرگلاس در ساختمان را بررسی کرده ایم:

لوله های فایبرگلاس

به طور معمول لوله ها از جنس فلز یا PVC هستند که وزن بالایی دارند و دچار زنگ زدگی و خوردگی می شوند. ولی فایبرگلاس وزن کمی دارد و در برابر حرارت و مواد شیمیایی مقاوم است. در نتیجه لوله های فایبرگلاس دوام بیشتری دارند و برای استفاده در تاسیسات ساختمان بسیار مناسب است.

عایق کاری ساختمان

از فایبرگلاس به عنوان عایق ساختمان می توان استفاده کرد. نصب این ورق بر روی دیوار ها از تبادل حرارت جلوگیری می کند. همچنین ساندویچ پانل دیواری ساخته شده از فایبرگلاس باعث می شود که سازه ها نسبت به حرارت مقاوم شوند. ورق های فایبرگلاس خاصیت ضد آب دارند و در برابر آب مقاوم هستند. از این رو برای استفاده در استخر و جکوزی ها مناسب هستند.

کاربرد فایبرگلاس در سقف ساختمان

کاربرد فایبرگلاس در سقف ساختمان

در برخی از مناطق از ورق های فلزی به عنوان سقف استفاده می شود که به مرور زمان و بارندگی و رطوبت دچار زنگ زدگی می شوند. سقف فایبرگلاس می تواند یک جایگزین مناسب برای سقف های فلزی باشد. ورق فایبرگلاس کره کره ای یکی از انواع ورق های فایبرگلاس است که دوام و طول عمر بالایی دارد و در برابر شرایط جوی مختلف مانند تگرگ، باد و باران مقاوم است.

همچنین در سایر مناطق که از آجر و بتن برای ساخت سقف استفاه می شود هم می توان از فایبرگلاس به عنوان جایگزین استفاده کرد. استفاده از فایبرگلاس در سقف به صرفه تر است و نصب راحتتری دارد. علاوه بر این مقاومت بالایی در برابر ضربه و خرابی دارند.

دیوار هایی از جنس فایبرگلاس

.استفاده از فایبرگلاس به عنوان دیوار می تواند جایگزینی مناسب برای دیوار های بتنی و آجری باشد.دیوار های فایبرگلاسی به دلیل وزن کمی که دارند در برابر ضربه و خرابی مقاومت بالایی دارند. همچنین با استفاده از فایبرگلاس آجر هایی بهم پیوسته تولید می شود که با آن ها می توان دیواری هایی مقاوم در برابر زلزله ساخت. این آجر های در هم تنیده نیازی به مواد سیمانی ندارند. در ساختمان های پر خطر و صنعتی که به مقاوت بیشتری نیاز است ورق فایبرگلاس ضخیم بهترین گزینه است.

کاربرد فایبرگلاس در نمای ساختمان

از فایبرگلاس در نمای ساختمان هم می توان استفاده کرد. فایبرگلاس می تواند جایگزین مناسبی برای مصالحی مانند سرامیک و سنگ باشد که علاوه بر زیبایی، در برابر آتش، خوردگی و خرابی مقاوم است. همچنین فایبرگلاس ویژگی های دیگری مانند شکل پذیری، وزن کم و رنگبندی متنوعی دارد و یک انتخاب عالی برای نمای ساختمان در طولانی مدت است.

کاربرد فایبرگلاس به عنوان نورگیر

کاربرد فایبرگلاس به عنوان نورگیر

در ساختمان های بزرگی مانند سوله و ساختمان های صنعتی که دسترسی محدودی به نور دارند و می خواهند نور طبیعی به همه قسمت های ساختمان تابیده شود می توان از فایبرگلاس استفاده کرد. نورگیر فایبرگلاس وزن سبکی دارد و بسیار مقاوم است و نور خورشید را فیلتر می کند و مستقیم نور را عبور نمی دهد. همچنین باعث کاهش هزینه های برق مصرفی می شود.

مزایای استفاده از فایبرگلاس در ساختمان

فایبرگلاس مزایای بسیاری دارد که این مزایای در صنعت ساختمان سازی نیز مشهود است. این مزایا را ادامه شرح خواهیم داد:

خاصیت ضد آب فایبرگلاس: به دلیل ضد آب بودن از این ورق ها به عنوان عایق در پنل های خارجی، تاسیسات داخلی، استخر و جکوزی و سقف ها بطور گسترده ای استفاده می شود.

شکل پذیری بالا: ورق فایبرگلاس از فیبر شیشه ای و رزین پلاستیکی ساخته شده اند که باعث شده است که خاصیت شکل پذیری بالایی داشته باشند و در فرم ها و طرح های متنوعی شکل بگیرند.

مزایای استفاده از فایبرگلاس در ساختمان

مقاومت و دوام بالا: ورق فایبرگلاس به دلیل دارای بودن فیبر شیشه ای در برابر گرما، خوردگی، آتش، زنگ زدگی و ضربه بسیار مقاوم هستند. در نتیجه می توانند از سازه ها در برابر عوامل جوی و محیطی محافظت کنند.

وزن کم ولی استحکام بالا: فایبرگلاس وزن کمی دارد و در پروژه هایی که نیاز به استحکام زیاد با وزن پایین دارند بسیار مناسب است.

مقاوم در برابر زلزله: فایبرگلاس به دلیل استحکام بالایی که دارد می تواند باعث پایداری ساختمان ها شده و  از آن ها در برابر زلزله محاظت کند.

به صرفه بودن هزینه ها: استفاده از فایبرگلاس در مصالح ساختمان به صرفه تر و اقتصادی است. علاوه بر اینکه قیمت ورق فایبرگلاس نسبت به سایر مصالح ساختمانی کمتر است، وزن کم این ورق ها باعث شده که به سازه های پشتیبان کمتری نیاز باشد.

همچنین مقاومت بالای آن ها در برابر ضربه و خرابی  باعث افزایش طول عمر ساختمان ها می شود و به تعمیرات و نگهداری کمتری نیاز دارند. همه این عوامل در طولانی مدت اسفتاده از فایبر گلاس در ساختمان را به صرفه کرده است.

معایب کاربرد فایبرگلاس در ساختمان

معایب استفاده از فایبرگلاس در ساختمان

کاربرد فایبرگلاس در ساختمان در کنار مزایای بیشماری که دارد، عیب هایی نیز دارد که توجه به آن ها خالی از لطف نیست. از معایب این ورق ها می توان به کدر و پوسته پوسته شدن سطح آن ها، شکسته شدن، حساس به مواد شیمیایی و جدا شدن الیاف از سطح فایبرگلاس اشاره کرد.

جمع بندی

ورق فایبرگلاس به دلیل مقاومت بالا، وزن کم و خاصیت شکل پذیری زیادی که دارد، در صنعت ساختمان کاربرد های فراوانی دارد و بسیار محبوب شده است. فایبرگلاس می تواند یک جایگزین مناسب برای مصالح سنتی مانند بتن و آجر شود. در این مقاله کاربرد فایبرگلاس در ساختمان را به همراه مزایا و معایب آن بررسی کردیم. شما می توانید انواع ورق فایبرگلاس را از مجموعه فایبرگلاس خریدای نمایید. در صورت نیاز به مشاوره با شماره های 03158650006 و 09131368820 تماس بگیرید.

پیام بگذارید